Lotgenotencontact

In de zelfsupportgroepen delen ongeveer acht mensen met langdurige klachten na corona hun ervaringen over het leven met Post-Covid. Het lotgenotencontact biedt steun, hoop, herkenning en erkenning. Het doel is op een positieve manier van elkaar te kunnen leren om er beter mee om te gaan.

Vanuit PostCovid NL worden de eerste bijeenkomsten van deze groepen begeleid door een gespreksbegeleider. Na drie bijeenkomsten is het de bedoeling dat de groep zelfstandig verder gaat. Dit geldt ook voor de online groepen; al kan daar het aantal begeleide bijeenkomsten iets hoger zijn (max. vijf keer).
De gespreksbegeleider zal dit voorbereiden met de groep.

Belasting

Het praten en luisteren tijdens de bijeenkomsten vergt behoorlijk wat inspanning.
Denk dus goed na over hoeveel energie je hebt voor deze gesprekken en hoe je het zo kunt plannen dat je erbij kunt zijn. Probeer ruim de tijd te nemen voor deze sessies en plan het bij voorkeur niet als je nog andere trajecten hebt lopen met zorgverleners. Uit ervaring is gebleken dat dat vaak niet haalbaar is en het voorkomt teleurstelling voor jezelf, je groepsgenoten en de gespreksbegeleider. 

PostCovid NL biedt twee soorten zelfsupportgroepen: 

We zoeken nog gesprekbegeleiders voor een aantal specifieke groepen zoals een online groep van (jonge) ouders met Post-Covid. Zou je dat willen doen? Lees dan hier wat gesprekbegeleider zijn inhoudt.

PostCovid NL biedt ook een veilig online forum om met andere mensen met Long Covid in gesprek te gaan. Je kunt hier een account aanmaken.

Help ons helpen

Er moet meer perspectief komen voor mensen met post-covid. Jouw steun is hard nodig! Steun ons belangrijke werk en help ons helpen!

hand geeft hart