Hallo allemaal,
Normaliter zou dit echt niks voor mij zijn, maar ik heb het gevoel dat met ‘lotgenoten’ praten mij wellicht kunnen helpen.
Ik ben 29 jaar en werk als verpleegkundige in het ziekenhuis. Eind februari/begin maart waarschijnlijk COVID gehad (voelde als 2 weken griep) en daarna gewoon beter geworden en doorgewerkt (ook mijn afdeling werd een covid afdeling). Vermoeidheid hield lang aan, maar dit koppelde ik aan de werkdruk.
Ondertussen 2.5 maand geleden werd ik op werk niet goed; had een veelste hoge hartslag, last van hartkloppingen, extreem vermoeid, praten koste soms al teveel energie.
Ik ben de medische molen in gegaan (bloed waarden waren oké) en ze denken nu dat dit wellicht een covid-nasleep zou kunnen zijn.
Ik zit nu bijna drie maanden thuis, kan nog niet werken, conditie gaat nauwelijks vooruit (de ene dag gaat dit beter dan de andere). Ik merk dat ik wanhopig, angstig en wat gedeprimeerd raak van de situatie. Zelfs een rondje naar de supermarkt lopen gaat soms niet.
Wie herkent zich in deze klachten? Hebben jullie misschien tips wat ik kan doen of hoe lang dit mogelijk nog gaat duren?
Ik ben ook aan de fysio begonnen (voor het revalideren); dit kost me nog veel energie helaas.
Ik hoor heel graag van jullie! Dankjewel x
Hoi Sanne,
Ik herken je klachten/problemen. In dit forum kan je heel goed lezen wat je voor tips kunt doen. Onder elk kopje kan je met lotgenoten praten over een klacht die je hebt en wat je evt kan doen. Dit is erg prettig en voel je je niet alleen staan. Mijn tip zou zijn wat ik zelf nu ervaar meer druk bij de huisarts neerleggen voor hulp te krijgen. Ik ben zelf van 11 april positief getest en nog steeds vele klachten. Ik herstel maar niet. Mijn boze klacht bij huisarts neergelegd waar mijn Nazorg blijft . Mijn fysio waar ik 1x pw ben en logopedie 1xpw zien ook dat ik meer zorg nodig heb. En hebben dit ook bij huisarts neergelegd. Nu eindelijk gisteren 3nov voor eerst in ziekenhuis met revalidatie gestart. Fijn gesprek gehad . Wordt hard werken aan herstel.
Veel beterschap voor jou.
Groetjes anja
Hoi Sanne,
Ik denk dat bijna iedereen hier zich in jouw situatie herkent. Ik ben op 6 maart ziek geworden. Morgen ben ik 8 maanden ziek. Ik ben al die tijd tot bijna niets in staat. Er staan hier op het forum heel veel tips als je herstel niet wil vlotten. Onder andere: hartfilmpje en echo, longfoto, ct scan longen en bloedwaarden laten checken. Als dat allemaal in orde is eventueel een sportmedische inspanningstest zodat je de training bij je fysiotherapeut of revalidatie aan kunt passen aan je huidige conditie zodat je herstel sneller gaat. Zo'n test kan ook helpen als je werkgever teveel pusht. Tenzij blijkt dat je meer kunt, maar dat is dan alleen maar fijn.
Verder: laat je niet wegsturen door artsen, ik hoor dat veel mensen niet serieus worden genomen. Dat moet je niet pikken. Heel veel succes en beterschap. Ik hoop dat het bij jou sneller gaat dan bij Anja en mij. Ook veel beterschap voor jou Anja :).
Grt, Inge
Hoi Sanne
Herkenbaar je klachten. Ik had last van hartkloppingen, pijn in de longen, benauwdheid, gebroken nachten en tintelingen (prikjes) in handen en voeten. Om de belangrijkste te noemen.
Ik heb veel gehad aan de zelfzorg-website van huisarts R. Elens en de diverse tips die hij deelde op youtube.
De longproblemen en hartkloppingen verdwenen na een week, door consequent broomhexine te gebruiken. Deze hoestdrank (bekend onder de merknaam bisolvon) legt een slijmlaagje om de cellen in je longen. Hierdoor kan het virus niet meer vermenigvuldigen (lees het onderzoek hier). Ik nam het overdag bijna ieder uur een beetje. De pijn en kloppingen verdwenen een tijdje na de inname. Nu zijn ze zo goed als weg en neem ik alleen nog maar af en toe wat.
De tintelingen en prikjes in handen en voeten verdwenen door het nemen van propolis (een stofje dat bijen maken ter bescherming van hun nesten, werkt antiviraal en antibacteriëel). Het is o.a. verkrijgbaar in capsules en tinctuur. Ik neem het nu driemaal per dag, maar heb een tijdje meer genomen toen de klachten erger waren.
Wandelingen in de natuur doen mij goed. Verder heb ik ook gezonde lucht in huis gehaald middels een ionisator. Ventilatie en ionisatie werken beide erg verlichtend voor de pijn en benauwdheid. De ionisator moet wel voornamelijk negatieve ionen afgeven. Dit is helaas niet bij alle apparaten geval. Bekijk hier een filmpje over ventilatie en ionisatie.
Succes met je zoektocht!
Frank
Beste Frank,
Wij hebben uw bericht een klein beetje aangepast. Hierin werd namelijk een website genoemd en dit mag niet volgens de regels van dit plein.
Hopende u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.
Met vriendelijke groet,
Moderators Corona Longplein.
Ga je schamen. Dat wat mensen kan helpen, het werk van de enig onafhankelijk denkende huisarts in Nederland die zijn nek uitsteekt, wordt verboden hier op dit plein. Althans, als je een link naar zijn website vermeldt. SCHANDE!!!!!!
https://zelfzorgcovid19.nl/
Hi Sanne,
Ik herken me in jouw verhaal; ik ben 28 en was altijd erg fit en gezond. COVID leek bij mij ook mee te vallen, tot ik een terugval kreeg.
Nu kan ik ook nog steeds weinig, maar er is een wereld voor mij open gegaan toen ik erachter kwam dat voornamelijk prikkels erg vermoeiend zijn. Tv kijken kost ongemerkt energie, terwijl ik dat juist de hele dag deed. Hetzelfde geldt voor bezoek aan de supermarkt. Zonder dat ik het in de gaten had kwam ik altijd uitgeput terug. Mijn tip: zorg dat je écht uitrust door de dag heen, bv door luisterboek, lezen in stilte, etc. Als ik ga wandelen wandel ik nu nooit meer naar de supermarkt, maar in de natuur (klein stukje). Als ik bezoek heb gehad (ook heel vermoeiend) of naar de winkel ben geweest ga ik daarna altijd een uur in bed liggen (donker en stil). Daarna ben ik dan weer meer opgeladen.
Vanaf volgende week krijg ik, naast fysio, hiervoor ook hulp van een ergotherapeut. Zij kijkt mee naar energieverdeling door de dag heen en hoe dit op te bouwen. Wellicht voor jou ook een goed idee.
Ook ik ben soms moedeloos maar het helpt me om hulp te krijgen van professionals.
Succes en sterkte!
groet,
Martine
Ja, een ergotherapeut is nu echt goud waard. Die helpt met je energiebeheer, zodat je niet al na het ontbijt volledig uitgeput bent en dan nog de hele dag voor je hebt. Bij mij hebben de tips die ze mij heeft al wat geholpen. Het zit inderdaad in het verminderen van prikkels en ook je brein passief laten zijn. Rustige muziek luisteren, een luisterboek, meditatie, dat geeft een beetje energie. Voor mij kost al het andere, behalve slapen, energie. Dus een ergotherapeut kan goed helpen.
Beste Sanne,
Ik las bij u ,
Ik ben de medische molen in gegaan (bloed waarden waren oké)
Wat is de waarde van vitamine D3 bij u.
Ben ik benieuwd naar.
Alvast bedankt,
Groetjes,
Dinand