Vanaf half maart al ziek 5/6 weken koorts gehad, longontsteking, saturatie van zo rond 90, verdikking keel, niet kunnen praten en eten etc. Nu wel koorts vrij maar nog steeds aan het tobben mijn huisarts werkt niet mee. Loop bij fysiotherapeut van corona nazorg. Huisarts toch doorgestuurd naar longarts maar niks wijzer geworden die arts was niet van de nazorg coronavirus. Viel mij zo tegen dacht eindelijk wordt ik geholpen maar nee hoor en nog eet ik slecht, saturatie niet goed, longfunctie test slecht, praten slecht etc.
Fysiotherapeut zit aan max 12 behandelingen en zijn bijna op. Wat kan ik ik wil verder? Zo jammer omdat je niet bent opgenomen niks vergoed krijgt wilt toch beter worden.
Heb gezin wil ook weer wat kunnen doen.
Heeft u adviezen voor mij of waar ik wel terecht kan? Ik kom zelf uit Gouda maar ben bereid om geholpen te worden moet ik ergens anders heen is het zo.
Beste Nanda, wat vervelend dat je zo’n last hebt van de na-sleep van corona. Helaas is er nog zo weinig bekend over de gevolgen van corona, dat geldt ook bij artsen.
Er zijn een paar punten waar ik je op kan adviseren als longfysiotherapeut.
Het aantal behandelingen fysiotherapie hebben wij als fysiotherapeuten geen directe invloed op. Dat wordt bepaald door de zorgverzekeraars en is in jouw geval afhankelijk van je aanvullende pakket. Dit staat helaas helemaal los van de ernst of oorzaak van je klachten en de noodzaak voor behandelingen.
Je geeft aan dat je longfunctie slecht was. Afhankelijk van de uitkomst van de longfunctietest kan er op een chronische code misschien extra gedeclareerd worden. Dit kun je met een gespecialiseerde longfysiotherapeut bespreken. Hij/zij moet daarvan op de hoogte zijn en kan samen met de huisarts de longfunctietest interpreteren. Ik begrijp dat je al bij een corona-gespecialiseerde fysiotherapeut komt. Als dat niet zo is, dan zou je er 1 in je buurt kunnen vinden op www.chronischzorgnet.nl via de Zorgzoeker – corona
Wat betreft je moeite met eten; je kunt contact opnemen met een diëtist. Deze kan kijken naar je voedingspatroon en adviseren in energie en eiwitrijk eten om aan te sterken.
Bij slikproblemen kan een logopedist je adviezen geven.
Daarnaast kan een ergotherapeut je adviseren met het opbouwen en verdelen van je energie, zeker wanneer je door je gezinssituatie in moeilijkheden komt.
Deze disciplines worden meestal voor een deel uit de basisverzekering en evt uit het aanvullende pakket vergoed, dit staat los van de fysiotherapie behandelingen.
Succes met je herstel!