expertisecentra

De NFU (Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra) laat weten dat post-covidpatiënten zich per 1 november a.s. kunnen aanmelden via hun huisarts voor de Post Covid Expertisecentra. De expertisecentra zullen allereerst opengaan op de locaties Amsterdam UMC, Erasmus MC (Rotterdam) en Maastricht UMC+

Lees voor alle details het nieuwsbericht van de NFU.

Wij zijn uiteraard erg blij met dit bericht. Tegelijkertijd realiseren we ons ook dat het proces langer heeft geduurd dan we hadden verwacht en gehoopt.

Het opzetten van de expertisecentra is een zeer complex proces. Evengoed zijn we trots op de manier waarop we betrokken zijn geweest en onze stem aan tafel hebben doen laten gelden. Ook zijn we enorm trots op onze achterban, die hier zo hard voor gestreden heeft. Dankzij onze gezamenlijke inspanning is het geld voor de expertisecentra vrijgemaakt en zal dit jaar eindelijk het langverwachte begin worden gemaakt aan zorg voor long covidpatiënten.

De expertisecentra voor kinderen met long covid kunnen helaas nog niet meteen open in Amsterdam UMC, UMC Utrecht en Maastricht UMC+. Dit heeft de volle aandacht van alle partijen. We blijven ons hard maken dat ook die expertisecentra binnen korte tijd open kunnen.

Voor alle mensen met PAIS (post acute infectieuze syndromen) blijven wij vechten, want ook zij verdienen toegang tot de zorg die ze nodig hebben.

🙋🏾‍♂We begrijpen helemaal dat er veel vragen kunnen zijn. Er komt binnenkort een FAQ online, waar veel vragen beantwoord zullen worden.

De samenwerkende patiëntenorganisaties: PostCovid NL, Long C o v i d Nederland en Kinderen met langdurige Covid Klachten

Kijktip: In Kassa van BNN VARA reageert Diewke de Haen (directeur van PostCovid NL op het nieuws.

Help ons helpen

Er moet meer perspectief komen voor mensen met post-covid. Jouw steun is hard nodig! Steun ons belangrijke werk en help ons helpen!

hand geeft hart