Vanaf 1 november kunnen volwassenen met post-covid zich via de huisarts aanmelden voor de post-covid expertisecentra. De eerste openen in Maastricht UMC+, Amsterdam UMC en Erasmus MC, andere umc’s volgen spoedig. Deze centra doen onderzoek naar nieuwe ziektebeelden en delen hun kennis binnen regionale netwerken en tussen de centra, zodat verbeterde behandelingen sneller beschikbaar komen voor patiënten. 

We weten dat er veel vragen zijn over de post-covid expertisecentra.  Dit hebben we aangegeven bij de NFU en de UMC's. Er moet snel meer duidelijkheid komen voor patiënten. De NFU en de UMC's hebben nu een FAQ (lijst met vragen en antwoorden) gepubliceerd op de website van de NFU. Deze vind je hier

Deze lijst is ontwikkeld om mensen met post-covid te informeren over belangrijke onderwerpen en de weg te wijzen. 

Enkele voorbeelden van veelgestelde vragen die in de FAQ worden beantwoord zijn onder andere:

  • Wanneer kom ik in aanmerking voor een doorverwijzing door de huisarts?

  • Wordt er rekening gehouden met een verminderde belastbaarheid van de patiënt?

  • Welke behandelingen worden er toegepast in de post-COVID expertisecentra?

Deze FAQ is bedoeld om zo veel mogelijk van je vragen te beantwoorden en je een duidelijk beeld te geven van wat je kunt verwachten van de post-covid expertisecentra.

Wil je de volledige lijst met vragen en antwoorden bekijken? Klik dan op onderstaande button. 

Ga naar de FAQ

We merken dat er veel vragen leven, maar dat nog niet alle antwoorden terug te vinden zijn in de FAQ. We verwachten dat de NFU de FAQ regelmatig zal aanvullen met vragen en antwoorden. Daar zitten we bovenop. Mocht jouw vraag nog niet beantwoord zijn, aarzel dan niet om contact op te nemen met de NFU.

Help ons helpen

Er moet meer perspectief komen voor mensen met post-covid. Jouw steun is hard nodig! Steun ons belangrijke werk en help ons helpen!

hand geeft hart