Voor mensen met langdurige klachten heeft corona ook vaak gevolgen voor het werk. Het roept allerlei vragen op: Hoe houd ik mijn werk en privé in balans? Welke rechten heb ik? Wat zijn de financiële gevolgen? Wat als ik het niet eens ben met mijn bedrijfsarts? Wat kan ik wel/niet weer oppakken en hoe pak ik dat dan aan? Welke ondersteuning mag ik van mijn werkgever verwachten? Ik ben zelfstandig ondernemer; wat nu?

Op deze pagina lees je waar je terechtkunt voor antwoorden op deze en andere vragen.

C-support

Als je langer dan drie maanden geleden corona hebt gekregen en nog steeds klachten hebt, kun je terecht bij C-support. C-support informeert, adviseert en ondersteunt je op alle leefgebieden, ook op dat van werk & inkomen. Ze hebben nazorgadviseurs met wie je je persoonlijke situatie kan bespreken. Op basis van dit gesprek, wordt bekeken of je verdere begeleiding nodig hebt van bijvoorbeeld een medisch adviseur, arbeidsdeskundige of arbeidsjurist.

De begeleiding door C-support is gratis en is er voor alle werknemers en zzp’ers. C-support werkt in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

⮞ Ga naar C-support werk en Long Covid

⮞ Of ga direct naar de video’s over werk en ziek zijn

 

COVID-19 & werk

Op werkcovid19.nl vind je een overzicht van tools en van online informatie over werkhervatting en aan het werk kunnen blijven met langdurige coronaklachten. Zo zijn er handreikingen COVID-19 en werk met tips voor werknemers, zzp’ers, werkgevers en zorgverleners. En je vindt er video’s met tips en ervaringsverhalen, en andere handige informatie.

De website maakt deel uit van het programma COVID-19 & werk van C-support en Centrum Werk Gezondheid met steun van ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Je je daar inschrijven voor hun zeer informatieve nieuwsflits en ook deelnemen aan het netwerk van dit programma dat kennis en ervaringen deelt.

⮞ Bekijk het overzicht van de online info

⮞ Bekijk het overzicht van de tools voor werkhervatting

 

Werkwijzer

De Werkwijzer biedt hulp bij vragen die met werken te maken hebben. Het kan gaan om problemen met aan het werk blijven, het vinden van werk of juist afscheid nemen van werk. Met deze online hulp kan je je gesprek voorbereiden met je werkgever, leidinggevende, bedrijfsarts of de arbeidsdeskundige en verzekeringsarts bij het UWV. De Werkwijzer is ontwikkeld voor mensen met het Q-koorts vermoeidheidssyndroom, maar is ook geschikt voor mensen met langdurige coronaklachten. De werkwijzer is ontwikkeld door Q-support, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, en Centrum Werk Gezondheid.

Ga naar c-support.nu/werkwijzer

 

Patiëntenfederatie

Patiëntenfederatie Nederland verzamelt kennis, ervaringen en online hulpmiddelen van patiëntenorganisaties voor mensen met een chronische ziekte die aan het werk willen blijven. Misschien voel je je niet meteen aangesproken bij de term ‘chronische ziekte’ omdat het nog onduidelijk is hoelang je klachten blijft houden. Toch is er veel relevante informatie te vinden die antwoord kan geven op je vragen over je werk.

⮞ Bekijk de informatie op patientenfederatie.nl

 

Help ons helpen

Er moet meer perspectief komen voor mensen met post-covid. Jouw steun is hard nodig! Steun ons belangrijke werk en help ons helpen!

hand geeft hart